Irene Moors: ‘Ik ben meer SBS dan RTL’

Foto: Studio KastermansIrene Moors vindt dat ze als mens goed bij haar nieuwe werkgever SBS 6 past. “Misschien nog wel beter dan bij RTL, hoe vreemd dat ook klinkt”, zegt de tv-ster in Mikro Gids. Waar haar vorige tv-zender RTL 4 wat meer show is, is SBS 6 veel volkser. “Ik ben een echte Hollandse: nuchter, toegankelijk en een beetje volks. Ik heb de glamour niet bepaald aan me hangen. Ik kom ook uit een normaal gezin. Je past je door de jaren heen natuurlijk wel aan, maar afkomst verloochent zich nooit.

Moors is bij SBS 6 dé ster van de zender, terwijl RTL 4-baas Erland Galjaard geen oog meer voor haar. “Ik was succesvol met Carlo op de zondag, maar toen ik daar vrijwillig van afstapte, bleek ik niet makkelijk op een andere dag te passen. RTL heeft de luxe over veel goede medewerkers te beschikken met mensen als Linda, Wendy, Chantal, Johnny, Ruben en Tijl.

De presentatrice koestert geen wrok jegens RTL 4. “Het voelde niet als een gebrek aan waardering dat ik bij RTL geen nieuw contract kreeg aangeboden, ik had me alleen nooit eerder gerealiseerd hoe de horizontale, zeer succesvolle programmering van RTL mij belemmerde in mijn ambities.

Dat Moors na 26 jaar vertrok bij RTL 4 om over te stappen naar SBS 6 sloeg in als een bom. “Een weekend lang was het een soort wereldnieuws. Ik haalde zelfs 101 van NOS Teletekst!

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen