SBS 6-ster Simon Keizer onthult: ‘Ik heb misofonie’

Foto: Roland J ReindersSBS 6-ster Simon Keizer komt vandaag uit de kast als misofoniepatiënt, een psychische aandoening waarbij specifieke geluiden enorme gevoelens van irritatie, walging of woede opwekken. Hij doet zijn verhaal in de Libelle en in De Telegraaf. Dat is te lezen in de kiosk. De Vereniging Misofonie is er blij mee dat Keizer nu de Jerney Kaagman van de misofonie-aandoening is. “Wat fantastisch dat hij daar zo open over is!“, aldus de vereniging, die Keizer uitnodigt om ambassadeur te worden.

Keizer doet de onthulling, omdat zijn aandoening een plekje heeft in zijn solovoorstelling Ik & Simon, die deze maand in première gaat. “Het publiek zal zeker meer over me te weten komen. Dat ik misofonie heb, bijvoorbeeld, daar ga ik diep op in“, zegt hij in De Telegraaf.

Misofonie betekent een hekel hebben aan geluidjes, ik heb dat heel sterk en het is niet fijn. Ik heb het niet alleen met geluidjes, maar ook met geuren. Ken je de geur Angel? Het stinkt zo, ik moet er bijna van kokhalzen.

In de Libelle stelt Keizer dat hij zich daardoor al snel aan dingen stoort. Tot nu toe wist niemand dat, aldus de zanger. “Dat houd ik voor mezelf.”

Wie meer over zijn aandoening te weten wil komen, kan volgende week naar Keizers voorstelling in Beverwijk of Enschede.

Het Telegraaf-interview met Simon Keizer kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen