Radio 2 verhuist ochtendshow naar Verenigde Staten

Foto: NPSBNN-VARA trekt de portemonnee en laat Gerard Ekdom, de ochtend-dj van Radio 2, een week lang radio maken vanuit de Verenigde Staten. Van 8 tot en met 12 februari is hij te horen vanuit Nashville. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. De uitzendingen van Ekdom in de Ochtend zijn ondanks het tijdsverschil – het is daar zeven uur vroeger – live en zitten ‘vol muzikale reportages, de vaste programmaonderdelen en natuurlijk livemuziek van artiesten uit die omgeving’.

Volgens BNN-VARA is de radioreis prima te verantwoorden, omdat Ekdom op zoek gaat naar de oorsprong van de nummers ‘die zo vaak gedraaid worden op NPO Radio 2’.

Ekdom vindt het NPO-reisje een feest. “Ik ga achter de verhalen aan van muziek waar ik altijd mee bezig ben. Want vanuit je studiootje in Nederland kom je een heel eind, maar wat is daar te zien?“, vraagt hij zich af.

Wat is er zo muzikaal aan die plek? Wat kunnen de mensen daar vertellen? Waar is het allemaal ontstaan, groot en belangrijk geworden? Maar ook: wat kunnen we nog verwachten vanuit Nashville? Hoe ontwikkelt de muziek zich ook daar?

Deze editie van Ekdom in de Ochtend is volgens BNN-VARA de eerste in een serie speciale radio-uitzendingen, waarvoor Ekdom de studio verlaat.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen