Linda Hakeboom weg bij Rambam: ‘Heel pijnlijk’

Foto: RTLLinda Hakeboom stopt tot haar grote verdriet met het VARA-programma Rambam. Dat vertelt ze vandaag in de Volkskrant. Hakeboom ziet Rambam als haar kindje. “Ik heb het programma vanaf de pilot gemaakt en ik ben bij elke aflevering betrokken geweest. Nu ben ik het aan het loslaten en dat doet pijn tot in mijn tenen. Maar het moet, ik vind het belangrijk dat nieuwe mensen het overnemen, met verse inbreng van ideeën“, zo vertelt de 30-jarige presentatrice.

Er is nóg een belangrijke reden die ten grondslag ligt aan haar vertrek. “Ik doe het nu vijf jaar en ook al ga ik nog zo in de weer met pruiken en gebitjes, het wordt steeds moeilijker om onherkenbaar te zijn.”

Het afscheid viel Hakeboom zwaar. “Bij het weggaan zei ik, met pijn in mijn hart: ‘Veel plezier met jullie volgende grote scoop.’ Ik probeer het los te laten, maar ik vind het echt moeilijk. Het is het leukste programma ter wereld.

Hakeboom verwacht altijd nog vanaf de zijlijn betrokken te blijven bij het programma, dat op een humoristische manier misstanden aan de kaak stelt.

Het Volkskrant-interview met Hakeboom kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen