Jeroen van Koningsbrugge: ‘John de Mol zei gelijk ja’

Foto: SBSJeroen van Koningsbrugge heeft zijn nieuwe tv-programma Bijdehandjes, dat vanavond van start gaat na Lekker Nederlands op SBS 6, geregeld via John de Mol. Dat vertelt de komediant in De Telegraaf. Van Koningsbrugge vertelde tijdens een gesprek met De Mol dat hij een show als Praatjesmakers mist. “Ik vroeg me al jaren af waarom zo’n programma niet meer bestaat. Toen ik dat eens voorlegde aan John de Mol, was zijn antwoord simpel. ’Ga het maar maken’”, vertelt hij.

Het is echter geen kopie van Praatjesmakers, benadrukt Van Koningsbrugge. In zijn programma bespreekt hij met de kinderen namelijk vooral actualiteiten en wereldproblematiek. “Een jongetje van vijf heeft me haarfijn uitgelegd wat er nu precies in Parijs is gebeurd“, zegt hij.

Overigens voelde SBS 6-gezicht Jochem van Gelder zich een beetje gepasseerd toen de zender dit programma aankondigde. Met zijn jarenlange ervaring met kinderen op tv had híj liever de presentatie gedaan. “Toen ik het voor de eerste keer hoorde was ik verrast, moet ik eerlijkheidshalve zeggen“, zei hij eerder.

Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat SBS 6 zegt: ‘Als Jeroen voor ons dat programma doet, dan is dat interessant.’ Ik heb er niet het alleenrecht op om met kinderen te kletsen.

Van Gelder hoopt niet stiekem dat zijn collega vanavond faliekant de mist in gaat. “Ik hoop echt dat het een groot succes wordt.

Bijdehandjes begint om 22.00 uur op SBS 6.

Het Telegraaf-interview met Van Koningsbrugge kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen