‘Elke objectiviteit is zoek bij Eva Jinek’

Foto: Rick NederstigtEva Jinek was alles behalve objectief tijdens het interview dat ze vorige week hield met Omroep MAX-baas Jan Slagter over de nieuwe Mediawet. Dat vindt tv-recensent Willem Pekelder, schrijft hij vandaag in Trouw. Jinek ging in haar programma geheel mee in ‘Slagters ketelmuziek’, schrijft de televisierecensent. “Wat een treurnis toch wanneer Hilversum over zichzelf bericht. Elke objectiviteit is zoek, het is verslaggeving van het allerberoerdste niveau“, schrijft hij.

Slagter beweerde dat het hier net Noord-Korea wordt ‘met die wet’. Demagogie, noemt Pekelder het. En dan roept Jinek ook nog ‘schande’, schrijft hij geërgerd.

Er was geen kritische noot te bekennen, meent hij. “En niemand aan tafel die dan roept: ‘Zeg Jan, overdrijf nu niet. BNN laat in ‘Valhalla’ mensen baden in champagne. Van dat soort platte amusement, bekostigd door de belastingbetaler, wil Dekker af.’ Dat wordt niet gezegd.

Pekelder vindt het verder bezwaarlijk dat Jinek beelden herhaalde waarop te zien is hoe Dekker stuntelt, zoals zijn mislukte tv-optreden bij De Wereld Draait Door. “Onderliggende boodschap: hij weet nergens van.

De tv-recensie van Pekelder kunt u lezen in Trouw via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen