Dure dansshow RTL 5 maakt fikse uitglijder

De vlaggen hangen halfstok op het kantoor van RTL 5. De dure woensdagshow Battle on the Dancefloor heeft gisteren een enorme uitglijder gemaakt: de derde aflevering kwam niet verder dan 293.000 kijkers en 4,5 procent marktaandeel, véél te weinig voor zo’n duur tv-project. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is flink balen voor producent John de Mol, die al woest was om de scores van aflevering één en twee: 370.000 en 380.000 kijkers (beide bijna 6 procent).

John de Mol stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken in RTL Late Night. “Daar had ik hogere kijkcijfers van verwacht. Als dat dan niet zo is, dan ben ik niet te genieten.

Zijn zuster Linda de Mol beaamde dat. “Dan zegt hij vooral heel weinig. Daar merk ik het aan.” Het zal vandaag dus een doofstomme dag zijn in huize De Mol.

Ondanks dat RTL 5 zo’n duur programma van Talpa op het menu had staan, was ze woensdag de tiende zender van het land met 2,9 procent marktaandeel. Zelfs minizender RTL 8 deed het nog iets beter.

Jan Kooijman is ternauwernood ontsnapt aan dit kijkcijferdrama. Hij zou deze show presenteren, totdat hij plotseling overstapte naar KRO-NCRV, waar hij Arie Boomsma-achtige programma’s gaat maken. Dennis Weening is te zien als zijn vervanger.

Battle on the Dancefloor is de opvolger van So You Think You Can Dance, waar RTL 5 vanwege lage kijkcijfers ook al de stekker uit trok. Het laatste seizoen daarvan begon op de woensdagavond, na jarenlang op de zondagavond te hebben gezeten. Na enkele weken besloot RTL 5 de show terug te verhuizen naar de zondag. Het mocht niet baten: het programma krijgt geen vervolg meer.

RTL 5 ruimt de woensdagavond vanaf 23 maart in voor de talentenjacht Idols.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen