‘De Tafel van Kees journalistiek oninteressant’

De Kees Jansma-talkshow De Tafel van Kees, dat elke zondagochtend te zien is op FOX Sports, is journalistiek gezien volstrekt oninteressant. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius, schrijft hij vandaag in de Volkskrant. FOX is eigenaar van de Eredivisierechten en heeft dan ook niet zo veel baat bij een kritische blik op de Eredivisie. “Kees Jansma heeft zijn sporen als sportjournalist natuurlijk lang en breed verdiend, maar doet daar niet zo veel mee“, zegt Althuisius. 

De tv-kenner vindt Jansma in het programma ‘meer warme gastheer dan kritische interviewer. “En hij lijkt daar vrede mee te hebben.

Jansma heeft in elk geval wel altijd grote namen uit de voetbalwereld aan tafel zitten, maar dat is volgens Althuisius niet zo vreemd. “Behalve het salaris van Jansma betaalt FOX de eredivisieclubs 100 miljoen euro per jaar. Daar wil het vanzelfsprekend ook wat voor terug.

Dat het programma vooral gezellig is, een soort Koffietijd voor mannen, is volgens Althuisius niet per se erg. “Samen met de ochtendjas, koffie en gebakken eitjes masseert De Tafel van Kees je rustig de voetbalzondag in.

De populairste voetbal-talkshows op televisie zijn Studio Voetbal op NPO 1 en Voetbal Inside op RTL 7.

De tv-recensie van Julien Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen