Hans Kraay wil eeuwig verbod op handenschudden

Hans Kraay jr. vindt het helemaal niet erg dat we vanwege de coronahorror geen handen meer mogen schudden in Nederland. Hij vindt dat we dat voor altijd moeten afschaffen. Dat zegt de sportpresentator in Veronica Magazine. Kraay vindt handen geven eigenlijk best wel vies. “Wat mij betreft is dat een blijvertje. Ik denk daar al jaren over na. In sommige Aziatische landen geven ze elkaar geen hand, maar maken ze een buiging. Ik bedoel dit echt zonder cynisme hè?“, aldus de tv-ster.

We moeten qua begroetingen de Aziatische kant op, vindt Kraay. “Wat mij betreft gaan we dat in Nederland ook doen. Een klein buiginkje, even beleefd knikken naar elkaar. Geen hand, maar een knikje. Zo hou je je handen schoon.”

Hij bedankt premier Mark Rutte voor het handenschudverbod. “Ik ben wel blij met deze maatregel. Hopelijk blijven we elkaar op deze manier begroeten, ook als de tijd van het virus achter ons ligt.

Ook Kraay ziet hoe het dagelijks leven ingrijpend verandert. “Ik zie supporters met een mondkapje. Ik snap dat. En trainers geven me een ‘boks’ in plaats van een hand. Dat doen ze met een lach. Ik ook. Maar er zit toch wat achter, dat voel je gewoon.”

Is hij ook al aan het hamsteren geslagen? “Nee, ik ben nog niet met m’n vrachtwagen naar de Lidl gereden om de halve voorraad in te slaan.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen