Jan Joost stak vrouw aan met corona, herstel moeizaam

Het was al bekend dat Jan Joost van Gangelen (45) corona heeft gehad – hij meldde zich in maart ziek bij Veronica – maar niet dat hij zijn vrouw óók had aangestoken en zij ernstige klachten ontwikkelde. “Het was een tijd die ik nooit meer zal vergeten. Van alles speelde door mijn hoofd“, onthult hij vandaag in De Telegraaf. Heel even vreesde Jan Joost zelfs dat de 44-jarige moeder van hun twee kinderen het niet zou overleven. “In eerste instantie dachten we niet eens aan corona.

Uiteindelijk ging het steeds slechter met Marieke. “Ze kreeg hoge koorts, megahoofdpijn en haar hart bonkte vreselijk. Het was afschuwelijk om je grote liefde zo te zien lijden.

Marieke omschreef haar pijn alsof er brandende spijkers in haar neus en hoofd zaten. “Op een gegeven moment dacht ze zelfs dood te gaan.”

Maanden later gaat het nog steeds slecht met zijn vrouw. “Er staat een maand herstel voor een week ziek zijn. Zeven weken heeft ze het gehad, dus tel maar uit. Dat gevoel van die brandende spijkers in haar neus en hoofd komt nog steeds terug soms, vooral als ze zich te druk maakt. Ze moet echt rustig aan blijven doen.

Hoe zijn ze eraan gekomen? “We waren naar een optreden van Theo Maassen geweest en hebben na afloop nog wat gedronken in een café. Daar was het ongelofelijk druk, we denken dat het die avond is gebeurd. Een avond die ons nog lang zal bijblijven.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen