FOX Sports en Ziggo vechten ruzie uit in media

’s Lands grootste tv-aanbieder Ziggo en betaalkanaal FOX Sports hebben een ernstig conflict over de doorgifte van de eredivisiezenders. Het zou zomaar kunnen dat de FOX-kanalen na 31 juli op zwart gaan bij deze tv-aanbieder, omdat FOX een buitensporige verhoging van de doorgiftevergoeding vraagt. Nu betaalt Ziggo een bedrag voor elke abonnee die FOX in z’n tv-pakket heeft, maar FOX wil dat élke Ziggo-abonnee gaat dokken, ook al kijken ze niet naar FOX. Daar wil Ziggo niet aan.

Het zou betekenen dat Ziggo niet zo’n 40 miljoen euro maar zo’n 100 miljoen euro per jaar moet gaan betalen aan FOX. “Het kan niet zo zijn dat de ruim vier miljoen bij ons aangesloten huishoudens allemaal moeten meebetalen om het voetbalkanaal aan minder dan 300.000 abonnees door te geven“, laat Ziggo vandaag weten aan De Telegraaf.

Ziggo staat er heel principieel in, zelfs als het op zwart gaan van FOX naar schatting zo’n 100.000 klanten kan kosten. “In het uiterste geval gaan wij dan op zwart voor de live Eredivisie-wedstrijden. Samenvattingen blijven wel beschikbaar en we zijn bereid de pijn hiervoor te nemen.”

Als het FOX zijn zin zou geven, dan zouden de tv-pakketten nog duurder worden. “Anders spreek je gewoon over een voetbalbelasting en daar willen wij onze klanten tegen beschermen.

Ziggo benadrukt dat alle extra miljoenen die FOX eist niet naar de eredivisieclubs gaan, maar naar aandeelhouder Disney.

FOX reageert

FOX reageert not amused. “Als Ziggo besluit de Nederlandse clubs en supporters de rug toe te keren is dat uiterst teleurstellend en een marktleider onwaardig, juist in een tijd waarin de clubs en hun supporters het al zo zwaar te verduren hebben. Wat zich nu afspeelt, is niets anders dan een commerciële onderhandeling zoals die periodiek met elkaar gevoerd wordt.

Helaas wenst Ziggo momenteel meer met de media te praten, in plaats van met ons om tafel te gaan en tot een oplossing te komen.

Het Telegraaf-artikel ’Gaat zender FOX Sports op zwart bij Ziggo?’ kunt u hier lezen.

Foto: FOX Sports

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen