Sportpresentator Koert Westerman zit zonder inkomen

Sportpresentator Koert Westerman, die werkzaam is voor zowel FOX Sports als RTL 7, is één va de zzp’ers die keihard wordt getroffen door de coronacrisis. Hij heeft geen inkomen meer. Dat vertelt hij op Twitter. Vrijwel al het sport in de wereld ligt momenteel stil in de strijd tegen het coronavirus en sommige mensen reageren daar vrij laconiek op. Eén van de volgers van Westerman zegt op het sociale medium: “Maakt voetbal of sport op dit moment überhaupt nog iets uit dan? Voor mij niet.”

Daar denkt Westerman anders over. “Voor mij wel. Ik ben zzp’er. Ik verdien niets. Misschien figuurlijk voor jou, maar voor mij letterlijk: niets.

Westerman houdt rekening met het ergste. “Ik snap de speculaties niet. Van sites, van collega’s. Dit virus waart nog heel lang rond in de wereld. Denken jullie echt dat we dit jaar nog gaan voetballen? Met publiek? Ook al dammen we het coronavirus in, grote bijeenkomsten zullen lang verboden blijven. En terecht!

Eén van de volgers suggereert dat het misschien toch meevalt: “Het meest optimistische scenario is de competitie uitspelen in juni, zonder publiek uiteraard. En iedereen die daarbij betrokken is een corona test laten afnemen voorafgaand aan de wedstrijd.

Westerman: “Dat denk ik ook. Dat hoop ik. Maar ik acht de kans heel klein.”

Foto: RTL

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen