Sportpresentator Koert Westerman zit zonder inkomen

Geplaatst op wo 25 mrt 2020 om 12:26

Sportpresentator Koert Westerman, die werkzaam is voor zowel FOX Sports als RTL 7, is één va de zzp’ers die keihard wordt getroffen door de coronacrisis. Hij heeft geen inkomen meer. Dat vertelt hij op Twitter. Vrijwel al het sport in de wereld ligt momenteel stil in de strijd tegen het coronavirus en sommige mensen reageren daar vrij laconiek op. Eén van de volgers van Westerman zegt op het sociale medium: “Maakt voetbal of sport op dit moment überhaupt nog iets uit dan? Voor mij niet.”

Daar denkt Westerman anders over. “Voor mij wel. Ik ben zzp’er. Ik verdien niets. Misschien figuurlijk voor jou, maar voor mij letterlijk: niets.

Westerman houdt rekening met het ergste. “Ik snap de speculaties niet. Van sites, van collega’s. Dit virus waart nog heel lang rond in de wereld. Denken jullie echt dat we dit jaar nog gaan voetballen? Met publiek? Ook al dammen we het coronavirus in, grote bijeenkomsten zullen lang verboden blijven. En terecht!

Eén van de volgers suggereert dat het misschien toch meevalt: “Het meest optimistische scenario is de competitie uitspelen in juni, zonder publiek uiteraard. En iedereen die daarbij betrokken is een corona test laten afnemen voorafgaand aan de wedstrijd.

Westerman: “Dat denk ik ook. Dat hoop ik. Maar ik acht de kans heel klein.”

Foto: RTL
20 Reacties op “Sportpresentator Koert Westerman zit zonder inkomen”


 1. Myrna

  Sterke Koert in deze moeilijke tijd.

 2. Asjemenou

  Domino dday schijnt binnenkort weer te wezen

 3. Astrid-Op1 1,6 miljoen

  RTL laat zijn werknemers stikken

  Schande

 4. Clinton

  Uitkering aanvragen.

 5. o.p. lichter

  Zzp’ers kunnen toch ook een beroep doen op nood maatregelen van de regering , natuurlijk geen vetpot maar hij hoeft niet te verhongeren . Ik wens alle onbekende zzp’ers sterkte .

 6. EdG

  Fijn dat er ook eens iemand binnen de sportwereld opstaat die een realitische kijk heeft op de zaak.

 7. Peter R.

  Koert Westerman daar is de bijstand voor.

 8. Fox Mulder

  Zonder humor nu ook zonder inkomen.

 9. Annoniemus

  Die gasten verdienen bakken met geld en dan hoor je ze niet , nu piepen ze meteen als er een serieus probleem is overal , had wat apart gezet voor mindere tijden zeg ik dan !!!

 10. R

  Maakt voor hem toch niet uit met of zonder publiek? Kan hij weer aan het werk. Ik vrees gezien de gezondheid van de gemiddelde darter dat die snabbels er de komende jaren niet meer zullen zijn.

 11. William Rutten

  Koert, ik kom je vanavond achter het keukenraam fotograferen!

 12. realHennyHuisman

  Wie?

 13. L.v. Gaal

  Koert Westerman, bedenker en maker van het geniale Dit was ook het weekend op FoxSports, het beste was Fox te bieden heeft, met zijn geniale woordgrappen, oud buurman van Johan Derksen te Oudewater, sterkte man, mijn gedachten zijn bij jou, het is nu eenmaal een rottijd in, nu, een rot wereld. Sterkte Koert!

 14. Joep

  Petertje ik denk niet dat koert daarvoor in aanmerking komt. De bijstand is voor mensen die bijna niks hebben. Tenzij hij in een huur huis woont en geen spaargeld heeft en ook geen auto van meer dan 10 duizend euro heeft.

 15. rup

  gewoon e-sports gaan verslaan…beetje met je tijd mee gaan he.

 16. Commerciële Yoghurt

  Kan die domme ziekelijke staats adapt Astrid 12.30 niet opzouten met zijn domme gel*l

 17. Huismaker

  Koert ?
  BBZ uitkering aanvragen. Netto 900 per maand.
  Aanmelden bij de voedselbank.
  Inschrijven bij uitzendburo’s voor computerwerk (thuis).
  Dat is wat heel veel mensen doen.Oja. En je niet schamen.
  Welkom in de echte wereld. Succes.

 18. IKR

  geluk bij een ongeluk, voor ons.

 19. Karel

  Je dikke lease bak kun je ook inleveren of ruilen voor een kleine blijft er nog genoeg over Koert.

 20. Jihals

  Geen greintje meelij met dit hebberige heerschap. Hij kon gewoon in loondienst komen. Maar als zzp-er kon Koert 5x zo veel verdienen. Tja knul dat zijn de risico’s. Als de centjes op zijn, kun je altijd nog maar de Voedselbank.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.