Telegraaf sluit ontslag Marco van Basten bij FOX niet uit

Geplaatst op ma 25 nov 2019 om 10:45

De Telegraaf sluit niet uit dat Marco van Basten wordt ontslagen of geschorst nu hij een misstap heet begaan op FOX. Het zou opvallend zijn als hij alleen met excuses van zijn Sieg Heil-opmerking af komt. Dat is vandaag te lezen in de krant. Van Basten maakte de ongepaste opmerking zaterdag op FOX. Hij had niet door dat zijn microfoontje nog aan stond. Er volgden excuses – zowel van Van Basten als van FOX – maar vandaag gaan die twee partijen met elkaar het gesprek aan.

De Telegraaf denkt niet dat Van Basten hier met alleen een sorry vanaf komt. “Achter de schermen rommelt het na de ’serieuze misstap’. Als zware sancties uitblijven, zou dat een unicum zijn. Want in alle gevallen waarbij racistische of discriminerende taal van voetbalanalisten of commentatoren in de ether kwam, volgde ontslag of kwam er een zware schorsing bij de zender.”

FOX is een onverbiddelijke partij, weet de krant. “Zeker de eigenaren van FOX Sports staan niet bekend om hun genade; ze namen eerder in Engeland keiharde maatregelen.”

Vervolgens somt De Telegraaf een hoop incidenten op van voetbalpresentatoren en -commentatoren die ontslagen of geschorst werden na ongepaste opmerkingen.

Moet hij de laan uit? Ronnie Eisenmann, de voorzitter van het Centrum Informatie en Documentatie Israël, zegt: “Daar ga ik me niet in mengen. Maar iedereen maakt wel eens een fout. We kennen Van Basten niet als een slecht mens, of een recidivist. Het was vooral zeer onprofessioneel.”

Lees ook:
FOX Sports haalt Marco van Basten in huis als analist (3 juni)
Controverse: Marco van Barsen zegt ‘Sieg Heil’ op FOX (zaterdag)

Foto: NOS
43 Reacties op “Telegraaf sluit ontslag Marco van Basten bij FOX niet uit”


 1. Robert

  Gaat er allang niet meer om of van Basten een slecht mens is of niet, het is overal al in het nieuws in veel landen, van Basten moet de eer aan zichzelf houden.

 2. FOX

  Van Gangeren met zijn VAR grap was slecht zo niet nog slechter
  Een gekleurde speler kreeg terecht rood van een blanke scheidsrechter.

  In de studio zei hij: De VAR is blank als grap en die muts in de studio moest er hard om lachen. Was ook een slechte grap tijdens dit speciale 1 minuut stilte weekend.

 3. Marco

  Sieg heil.

 4. Micky77

  Man man, hij heeft niemand vermoord of zo. Tsjonge wat zijn die media toch enorm hongerig naar scoops en schandalen zeg. Laten we ff een beetje relativeren met zijn allen. Ja het was niet goed. hij heeft zijn excuses diverse keren aangeboden. Wat wil je verder nog: opknopen aan de hoogste boom of zo? Nu is het genoeg.

 5. xandertje

  Zielige Telegraaf! Wat zij doen is erger dan ‘zwarte piet’ roepen op de tribune of Marco van Basten’s slechte grap.

  Nederland gaat kapot, zelfs de Telegraaf werkt mee aan het verval.

 6. Jur

  Marco van Basten is te dom voor een baan bij de omroep.

 7. Gerard

  En dan te bedenken dat o.a. Johan Derksen elke week de meest krengende opmerking mag maken zonder dat er iemand ingrijpt………………

 8. Rt

  De overgevoelige maatschappij.

 9. Jur

  @Micky77
  Het is niet de eerste uitglijder van Marco, het probleem dat hij er steeds opnieuw niets van leert.

 10. Paulus

  We worden allemaal wel heel soft en je mag geen grapje meer maken of je staat op straat.

 11. Ron

  Hij hoeft helemaal niet ontslagen te worden. Zijn woorden waren wat ongelukkig, hij heeft hier ruiterlijk zijn excuses voor aangeboden, beetje laf en zwak onderbouwd. Dat moet dan wel even wat beter nog, maar ontslagen worden zou een gotspe zijn.
  Van Basten is een geweldige analist gebleken en kwam helemaal los bij Fox. Dan zou je hem zo laten lopen? Nee, niet doen.

 12. aldus

  Waarom voert de Telegraaf een hetze tegen Marco van Basten? Welke bedoelingen zitten daar nou weer achter. Iets te maken met Fox?

 13. Roeptoeter

  @Fox je kent de helft van het verhaal niet: Hij zei inderdaad “De VAR is blank”, omdat de man achter de VAR toevallig Blank heette. Ook een hele slechte grap maar echt van een ander niveau dan het gebruiken van Nazi terminologie.

  En dan roepen weer allerlei mensen dat NL kapot gaat door rumoer om Van Basten opmerking. Dan zou ik maar eens kijken hoe ze in andere landen (Engeland, Italie, VS, Duitsland) op zijn opmerking reageren. Daar was hij allang ontslagen.

 14. Zieligkleinpoesje

  Dat was geen grap van Marco. Ook geen verspreking. Een doelbewuste opmerking om Hans Kraay te kleineren.
  Ontslag op staande voet is het enige wat helpt. Waarom ? Laat dit een signaal zijn voor anderen, dat hiermee een grens is overschreden.

 15. StefanV

  Het is echt bizar om te zien hoe groot deze kwestie wordt gemaakt. Het was een misplaatste opmerking van Van Basten, niet bestemd voor in de uitzending. Hij heeft z’n excuses aangeboden en daarmee zou de kous af moeten zijn. Maar nee hoor, het staat groot op de 101, met koeienletters op NOS.nl en bij andere media. Alsof de man een enorme misdaad heeft begaan. Voor mij bewijst dit vooral hoe verziekt de Nederlandse samenleving is – en hoe sensatiebelust.

 16. Ron

  Ach kom op zeg. Het was een ‘grapje’/slecht grapje weliswaar bedoeld voor de tafel niet voor de kijker of Hans Kraaij an sich. Laten we elkaar nu geen mietje noemen. Marco wist niet dat zijn mic open stond. That’s all en daarmee is de kous af. Punt.

 17. Ron

  P.s. Ik moet zeggen dat Fatima Moreira de Melo gisterenavond het hele voorval uitstekende duiden bij Boulevard. Volkomen eens met haar betoog.

 18. Diane

  De man verdringt de hele Clintons/Epstein affaire uit het nieuws.

 19. Ray

  Is de context van de grap nou al bekend? Zover ik weet zei hij die woorden net op het moment dat zijn microfoon aangezet werd, maar weten we niet wat eraan voorafging. Misschien was het wel de clou van een geweldige mop.

 20. JDJ

  Ik zou zeggen 6 maanden niet inhuren. Kun je hem daarna weer gewoon oproepen.

 21. K.C.T.

  Waar gaat dit over, Nederland is verloren!!!!!! we mogen niet eens de draak steken met de MOF!!! SS van BIJ1, is het nieuwe geweten van Nederland!
  En de roze groene mannen en bakfietsende huppelkutten zien dat het goed is!!!

  Marco Hou de eer aan jezelf!!!!! voor de centen hoef je het niet te doen!

 22. Bears’den

  Dit is echt Nederland anno 2019..
  Wat een tere zieltjes!
  Ongelofelijk..

  Hij maakte een grapje, niet grappig maar dat geeft niet, terwijl hij dacht dat zijn microfoon uit stond..
  Dit slaat echt nergens op en toont de verloedering van Nederland aan..
  Als hyena’s springt de media erop want tenslotte is Marco een racist en een n@zi, toch???
  Neeeee, totaal niet dus.. En toch proberen hem kapot te maken..

  Belachelijk!
  Alsof er geen belangrijkere dingen in het land gebeuren!

 23. Dick Dekker

  De Telegraaf is erger dan van Basten.
  Alsjeblieft houden deze goeie analist.

 24. Narrek

  Laat hem gewoon even in de hoek staan.

 25. Robert

  Vind juist dat hij veel steun krijgt, het gaat er gewoon om dat men in andere landen nu heel wat anders denkt dan de werkelijkheid, dat doen wij ook als iemand in ander land een opmerking maakt, dan wordt er hier in elk programma melding van gemaakt.
  Dit is groot nieuws in alle landen, is het terecht, denk het niet, maar gaat het niet meer om, het is gebeurt en van Basten kan echt beter zelf zeggen ik stop ermee.
  Zou hem in ieder geval wel sieren, hij was overigens niet de enige die wat zei, alleen stond net de microfoon open.

 26. HBaz

  Gewoon excuses maken en dan is de kous weer af? Dat is te gemakkelijk.

 27. anonymous

  Zou erg overdreven zijn van Fox.

 28. De blanke Wijnaldum

  Ach, Ajacieden wordt altijd de hand boven het hoofd gehouden. Frits Barend gaat met hem naar het Anne Frankhuis en alles is vergeten. Benieuwd of Appa nog een filmpje met Marco gaat maken.

 29. Juriaan

  Gewoon ontslaan, hij is als analist sowieso een zwakke broeder.

 30. Joey

  Moet vanbasten onstlagen worden, nee natuurlijk niet, maar misschien wel beter als hij even een time out neemt. Want je kunt het ook niet goed praten of afdoen als een foute grap ofzo. Je zag ook bij die voetbalprogrammas studiovoetbal en rondo. Niemand aan tafel durft zijn mening hierover te geven. Eens kijken of ze bij vi dat wel durven.

 31. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Als Van Basten niet ontslagen wordt zie je komend weekend in alle voetbalstadions bordjes met “Sieg Heil” er op!

 32. Dennis

  Gelijk de naam van het Marco van Basten sportpark in Utrecht van naam veranderen zie ik de lokale gemeenteraad al denken, zo gek zijn ze wel

 33. BRAAK

  Een goede voetballer maar helaas verder verder weinig inhoud tussen de oren.

 34. Simon

  Het was vooral een beetje dom van van Basten maar ik denk niet dat iemand hem van Nazi sympathie verdenkt.

 35. valerie

  Vorige week werd een jongen van de Den Bosch tribune door het OM ondervraagd als gevolg van een onderzoek naar een vermeende nazi groet wat een wegwerp gebaar bleek te zijn. Deze jongen werd aan de schandpaal genageld door alles en iedereen. Een weekje later maakt Marco van B. een opmerking welke heel duidelijk hoorbaar was en waarvan de inhoud duidelijk is, dit wordt afgedaan als grapje. Is dit meten met 2 maten ?

 36. Maria

  Als je de clou niet snapt dat heb je geen gevoel voor humor en ben je misschien toe aan een cursus geschiedenis.

 37. F.U

  Natuurlijk moet die mentaal beperkte idioot ontslagen worden.

 38. Henk

  Als Paul de Leeuw het had gezegd of Youp van `t Hek dan was er niet zo veel ophef geweest. Kennelijk verwacht men van een voetballer/trainer geen humor of diepgang. Dat zegt dan meer over de mensen die zo tekeer gaan dan over de persoon in kwestie.

 39. Flexi

  Iedereen voortaan zijn mond dicht of alleen gewenste, nietszeggende praat bezigen.
  Doe je dat niet, dan loop je het risico een sociale paria en een uitgestotene te worden.
  Het is een waanzinnige heksenjacht geworden van een maatschappij op drift waarvan iedereen op elk moment slachtoffer kan worden.

 40. maatje te groot

  Van Basten heeft een voorbeeldfunctie. Zo’n opmerking kan écht niet. Iedereen gaat denken wat hij roept kan ik ook. En zo gaat de verloedering steeds verder. Maar ja het gaat maar over Duitsers hè? Is niet zo erg. Was het iets over donkere spelers dan stond heel politiek correct Nederland op de achterste benen. Stelletje hyprocvrieten

 41. FlyingLotus

  Hij is gewend om ontslagen te worden.

 42. iefkleinhertje

  Dit was gewoon een leuke grap van die Marco van Basten

 43. ano@niem.nl

  van Basten is totaal de fout in gegaan. Dit kan je niet af doen met een grap. Zeker gezien de aard van de opmerking nadat een Duitse trainer aan het woord is.
  Dit is ronduit schandalig en laag bij de grond.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.