Telegraaf sluit ontslag Marco van Basten bij FOX niet uit

De Telegraaf sluit niet uit dat Marco van Basten wordt ontslagen of geschorst nu hij een misstap heet begaan op FOX. Het zou opvallend zijn als hij alleen met excuses van zijn Sieg Heil-opmerking af komt. Dat is vandaag te lezen in de krant. Van Basten maakte de ongepaste opmerking zaterdag op FOX. Hij had niet door dat zijn microfoontje nog aan stond. Er volgden excuses – zowel van Van Basten als van FOX – maar vandaag gaan die twee partijen met elkaar het gesprek aan.

De Telegraaf denkt niet dat Van Basten hier met alleen een sorry vanaf komt. “Achter de schermen rommelt het na de ’serieuze misstap’. Als zware sancties uitblijven, zou dat een unicum zijn. Want in alle gevallen waarbij racistische of discriminerende taal van voetbalanalisten of commentatoren in de ether kwam, volgde ontslag of kwam er een zware schorsing bij de zender.”

FOX is een onverbiddelijke partij, weet de krant. “Zeker de eigenaren van FOX Sports staan niet bekend om hun genade; ze namen eerder in Engeland keiharde maatregelen.”

Vervolgens somt De Telegraaf een hoop incidenten op van voetbalpresentatoren en -commentatoren die ontslagen of geschorst werden na ongepaste opmerkingen.

Moet hij de laan uit? Ronnie Eisenmann, de voorzitter van het Centrum Informatie en Documentatie Israël, zegt: “Daar ga ik me niet in mengen. Maar iedereen maakt wel eens een fout. We kennen Van Basten niet als een slecht mens, of een recidivist. Het was vooral zeer onprofessioneel.”

Lees ook:
FOX Sports haalt Marco van Basten in huis als analist (3 juni)
Controverse: Marco van Barsen zegt ‘Sieg Heil’ op FOX (zaterdag)

Foto: NOS

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen