FOX Sports schorst Marco van Basten: week niet op tv

FOX Sports schorst zijn nieuwe analist Marco van Basten voor een week vanwege de ongepaste ‘Sieg Heil’-opmerking die hij afgelopen zaterdag maakte. Ook wordt zijn salaris van een week gedoneerd aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Dat heeft de zender laten weten. Van Basten riep Sieg Heil toen Hans Kraay Jr. op het veld een interview met de trainer van Heracles afrondde. Dat interview was in het Duits. Aanleiding voor Van Basten om Sieg Heil te roepen.

Hoewel Van Basten niet wist dat zijn microfoontje openstond, kwam de opmerking op een ongelukkig moment. Er werd vorige week immers ruimschoots stilgestaan bij racisme op het voetbalveld. Hij bood even later direct zijn excuses aan op tv.

Vandaag moest de analist op het matje komen bij FOX Sports. Vanmorgen zinspeelde De Telegraaf al op een mogelijke schorsing en zelfs op ontslag. Het is dus een kortdurende schorsing geworden.

Overigens bedoelde Van Basten naar eigen zeggen niets kwaads met de nazigroet. “Het was meer om het Duits van Hans uit te leggen.

Lees ook: Telegraaf sluit ontslag Marco van Basten bij FOX niet uit (vanmorgen)

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen