‘Nederlanders zeggen sportzenders massaal op’

Waar de meeste tv-zenders juist meer kijkers trekken door de coronacrisis, hebben de sportzenders er ongelooflijk veel last van. Het regent opzeggingen bij FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. Dat meldt Totaal TV. Vrijwel al het sport over de hele wereld is uitgesteld of afgelast en dat betekent dat de sportzenders van FOX en Ziggo vooral herhalingen uitzenden. “En daar zitten abonnees niet op te wachten“, schrijft Totaal TV. Veel mensen zijn niet bereid om te betalen voor deze herhalingen.

De grote tv-aanbieders KPN en Ziggo gaan geen geld teruggeven aan mensen, maar maken het wel mogelijk om sportzenders per direct op te zeggen. Er is dan geen opzegtermijn van een maand van toepassing.

Het inkomstenverlies van FOX Sports blijft volgens Totaal TV beperkt. Het tv-blad wijst erop dat elke tv-aanbieder die de kanalen van FOX Sports levert (behalve Ziggo) een vast bedrag per maand – zo’n 2,50 euro – aan de betaalzender betaalt, dus ook als zij niet geabonneerd zijn op de sportzender.

Deze inkomsten dekken het grootste deel van de begroting. Dit is een gegarandeerd deel dat ook bij uitstel van wedstrijden in de Erevisie door distributeurs betaald dient te worden.”

Ziggo Sport Totaal staat al met al grotere verliezen te wachten, aldus het tv-blad.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen