Albert Verlinde verklaart succes Floortje Dessing

Albert Verlinde vindt het ontzettend knap dat Floortje Dessing woensdagavond maar liefst 2,1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield met Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Hij maakte er donderdagavond zelfs de opening van RTL Boulevard van. Aan zijn kijkers legde hij uit waaróm Dessing nou eigenlijk zo goed scoort. “Ze gaat de wereld over, pakt haar eigen ritme, brengt het prachtig in beeld en combineert die mooie beelden met prachtige menselijke verhalen. Dat is een gouden combinatie.

Meer dan 2 miljoen kijkers is echt een prestatie van formaat, weet ook Verlinde. “Dat is echt ongelooflijk veel. Daarmee hoor je echt gewoon bij de week top tien en woensdag was ze de nummer één.”

Geen enkel ander programma deed het woensdag beter dan die van Dessing. “Ik vind het opvallend dat Tussen Kunst & Kitsch altijd het programma was dat het een beetje deed, maar die blijven echt onder Floortje zitten. Floortje is echt de heldin van de woensdagavond geworden. Het is toch een beetje onze eigen David Attenborough.”

Dessing gaf in RTL Boulevard een reactie. “Echt ongelooflijk. Echt serieus ongelooflijk. Ik kan het gewoon niet bevatten. Dit zijn aantallen die alleen de grote shows halen. Ik maak gewoon dit met hart en ziel. Dan is het zo te gek dat mensen dat blijkbaar massaal leuk vinden.”

Lees ook: Floortje Dessing koningin van de woensdagavond (gisteren)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen