Net-niet-miljonair Kamal afgeslacht in RTL Boulevard

Foto: MAXNet-niet-miljonair Kamal Maihouane had het maandagavond niet makkelijk in het Postcode Loterij-gezinde RTL Boulevard: Albert Verlinde zette hem weg als dommerik, Winston Gerschtanowitz vroeg zich af waar hij op uit is en Peter R. de Vries liep rood aan en verhief zijn stem. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Maihouane speelt al jaren mee met de angstloterij, maar juist voor de periode dat zijn postcode – en tevens zijn lotnummer – in de prijzen viel, is de incasso niet gelukt.

Op dit moment is Maihouane samen met zijn advocaat aan het uitzoeken wanneer de Postcode Loterij heeft geprobeerd te incasseren en of er toen daadwerkelijk niet genoeg geld op zijn rekening stond.

Verlinde, voor wie de gemiddelde Postcode Loterij-prijs een leuke dertiende maand is, begrijpt niet wat daaraan uit te zoeken valt. “Je kunt toch wel weten of er op dat moment genoeg saldo was? Je kunt toch telebankieren of niet?“, zei hij bits.

Er heeft de hele week geld op je rekening gestaan, behalve die dag dat ze zouden afschrijven?

De showkenner vindt het allemaal een beetje zielig. “Kun je je voorstellen dat de mensen thuis denken: wat een slechte verliezer. Als je het geld niet hebt en het wordt niet afgeschreven… Ik kan ook wel zeggen tegen de Staatsloterij: ik koop steeds een lot in de winkel, maar ik ben het één maand vergeten en als de prijs valt zeggen: ‘Ik kocht het altijd hier.’

Peter R. ontploft

Ook Peter R. de Vries ergerde zich rot aan de Limburger. Eigen schuld, dikke bult, stelde hij. “De loterij wil dat geld graag incasseren. Ze hebben er geen enkel belang bij om dat geld niet te incasseren, want des te meer geld krijgen ze binnen.

Toen Maihouane aangaf dat hij graag een automatische melding had ontvangen van de Postcode Loterij dat de afschrijving niet is gelukt, ontplofte De Vries. Hij verhief zijn stem en sprak woest: “Ze kunnen dat toch niet van honderdduizenden mensen in de gaten houden! Het is toch jouw verantwoordelijkheid dat je geld van je spaarrekening naar je gewone rekening overmaakt! Dat is toch flauwekul!

‘Waar ben je op uit?’

Winston Gerschtanowitz vraagt zich af of Maihouane wel goed bezig is. “Wat is het doel van de advocaat? Waar ben je op uit?“, vroeg hij zich af.

Volgens Gerschtanowitz heeft de Postcode Loterij helemaal geen vervelende bedoelingen. “Ik ben ook ambassadeur van de Postcode Loterij en weet uit ervaring dat ze niets liever willen dan zoveel mogelijk mensen laten winnen. Laat dat duidelijk zijn. Maar het is goed dat je het uitzoekt.

Tot slot probeerde Gerschtanowitz het leed er nog even in te wrijven bij de jongeman. “Heb je uitgerekend wat je had gewonnen als je een lot had gehad?

Jan de Hoop heeft zich verbaasd over de uitzending van RTL Boulevard. “Was een beetje drie tegen één. Ook lastig als de presentator ambassadeur is.

Angstloterij

Maihouane speelt mee met drie loten en 240 kanjerpunten. De drie loten kosten per maand 37,50 euro en voor de decembertrekking zelfs 75 euro. Hij speelt met zoveel loten mee, omdat de Postcode Loterij hem steeds allerlei gratis loten als lokkertjes aanbood.

De Postcode Loterij staat ook wel bekend als angstloterij. Elke Nederlander heeft een lotnummer bij de loterij, namelijk je postcode, maar winnen doe je alleen als je meespeelt. Velen spelen dan ook mee uit angst om als enige in de wijk níet te winnen.

Later op de maandagavond kreeg Maihouane een veel mildere behandeling in de talkshow van Eva Jinek.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen