De Slimste Mens wilde Humberto Tan als presentator

Humberto Tan heeft serieuze gesprekken gevoerd over de presentatie van de NPO 2-quiz De Slimste Mens. Dat zegt producent Marc Dik van Skyhigh TV in het dagblad AD. De NCRV begon in de zomer van 2012 met De Slimste Mens. Niet met Tan als presentator, maar met Philip Freriks. Tan, toen nog presentator bij BNR Nieuwsradio, haakte af. “We hebben een serieus gesprek met hem gevoerd, maar er waren toen al plannen voor RTL Late Night“, aldus de televisieproducent.

Uiteindelijk begon RTL Late Night één zomer later en ontpopten Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem zich tot kijkcijferkanonnen. “De keuze voor Freriks wordt inmiddels gezien als een van dé redenen dat het dagelijkse spelletje (…) nu wél aanslaat“, meent het AD.

Van Rossem was wél de eerste keuze van De Slimste Mens. “Vanaf het begin al onze gedroomde eenmansjury“, zegt Dik. “Nee, hij zit daar niet tegen zijn zin.

Tot slot laat Dik weten dat de Nederlandse Slimste Mens bewust niet zo grappig is als de Vlaamse. “We besloten heel bewust níet de Vlaamse versie te maken. Elke grap daar is uitgeschreven.

De Belgen zijn er heel goed in die spontaan over te brengen, Nederlanders een stuk minder. Panelshows werken hier sowieso minder goed.”

Het AD-interview met Dik is te lezen via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen