RTL gaat reclameverkoop A&E-zenders verzorgen

RTL Nederland gaat vanaf 1 januari 2016 twee jaar lang de reclameverkoop voor de Nederlandse tv-zenders van A&E Networks verzorgen: HISTORY en Crime & Investigation Network. Dat hebben de partijen laten weten. De aankondiging volgt op het nieuws dat A&E Networks UK, dat ook de Nederlandse markt bedient, een pan-Europese overeenkomst heeft gesloten met distributeur Liberty Global. Dit omvat ook de toevoeging van HISTORY aan het Nederlandse basispakket van Ziggo.

HISTORY komt daardoor beschikbaar voor 3,3 miljoen Ziggo-abonnees, een toename van 2,2 miljoen abonnees.

Nicolas Eglau, commercieel directeur van A+E Networks UK, vertelt: “Onze merken bereiken nu ruim de helft van de Nederlandse huishoudens, dus het is voor A+E Networks een geweldig moment om samen te werken met RTL Nederland.”

Door zijn bewezen effectieve advertentieverkoopstrategieën vormt RTL een ideale partner voor het identificeren en vergroten van onze kansen in deze belangrijke markt.

Ton Rozestraten, commercieel directeur van RTL Nederland, vult aan: “Met de twee kanalen van A+E, HISTORY en CI, en ons bestaande aanbod kunnen we onze adverteerders nu nog meer keus en een groter bereik bieden.

A+E Networks UK is een joint venture tussen het wereldwijde mediabedrijf A+E Networks en Sky. Het Britse bedrijf bedient niet alleen de Britse markt, maar ook Scandinavië, de Benelux, Midden- en Oost-Europa, Afrika ten zuiden van de Sahara en het Midden-Oosten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen