Philip Freriks verwacht geen recordcijfers Slimste Mens

Het succesvolste programma van NPO 2, De Slimste Mens, keert vanavond terug voor een nieuwe serie. De Philip Freriks-quiz is al sinds de eerste aflevering in 2012 een kijkcijferhit met dagelijks meer dan 1 miljoen kijkers. Voor deze serie, die op 22 januari eindigt, verwacht Freriks geen record. “Ik ben benieuwd hoe het deze winter gaat. Doorgaans liggen de kijkcijfers dan wel wat lager. De concurrentie is groter, dit is de tijd dat zenders hun beste programma’s brengen“, zegt hij.

De Slimste Mens, dat eigenlijk is begonnen als zomerprogramma, brak afgelopen zomer al zijn eigen records. “Er zaten afleveringen tussen met 1,6 miljoen kijkers. We stonden regelmatig op de tweede plek in de top 25, na het NOS Journaal. Dat vind ik toch wel bijzonder“, vertelt hij in De Telegraaf.

Nu is het winter en is de concurrentie heviger. “Maar normaal gesproken halen we ook in dit jaargetijde een prima score voor NPO 2.”

We hebben nu alles opgenomen en ik heb er een goed gevoel bij. Ja, ik weet al wie de volgende ’slimste mens’ is, maar daar zeg ik natuurlijk helemaal niets over.”

In de eerste uitzending spelen musicalster Lone van Roosendaal, muzikant André Manuel en journalist Sander de Kramer tegen elkaar.

De Slimste Mens begint om 20.25 uur op NPO 2.

Het interview met Freriks kunt u lezen in De Telegraaf (via Blendle).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen