Albert Verlinde prijst Rita-kopie Tessa

Foto: TROSDe dramaserie Tessa met Thekla Reuten valt in de smaak bij Albert Verlinde, ondanks dat hij ook het Deense origineel Rita kent. Dat zei de showkenner woensdagavond in RTL Boulevard. BNN krijgt kritiek op Tessa omdat het een wel heel letterlijke kopie van de Deense serie is, maar Verlinde deelt die kritiek niet. “Je denkt: zo’n Nederlandse versie, ik wacht het af. Dan begin je te kijken en dan denk je eerst: die shots zijn allemaal hetzelfde van die school en die gang en alles wat er gebeurt.

Ook Verlinde ziet de gelijkenissen. “Je herkent zelfs scènes terug. Maar dan zie je dat het toch zó goed geacteerd wordt. Thekla en Esmée doen het zo fantastisch dat je erin mee gaat.

Tessa begon drie weken geleden met bijna 1,1 miljoen kijkers, zakte een week later in tot 947.000 kijkers en kwam vorige week duizend kijkers boven de miljoengrens uit.

Hoewel de serie wat onder het zendergemiddelde van NPO 1 scoort, is het volgens Verlinde toch succesvol. “Het is een succes op de donderdagavond van NPO 1. Een miljoen kijkers. Zelfs met voetbal er tegenover, houdt de serie het goed vol.”

Verlinde’s mening over een productie hangt vaak af van de mensen die erbij betrokken zijn. Tessa-actrice Esmée van Kampen geldt als zijn musicalontdekking.

Lees ook: ‘Rita-kopie Tessa hoort niet bij Publieke Omroep thuis’ (vorige week)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen