Minister Jet Bussemaker: ‘Radio 2, het is 2015!’

Minister Jet Bussemaker van OCW, die onder meer over diversiteit gaat, vindt het presentatieteam van Radio 2’s Top 2000 véél te eentonig. Dat heeft ze laten weten op BNR Nieuwsradio. Het Top 2000-team bestaat uit elf witte mannen. “Het zijn allemaal mannen, ze zijn ook nog allemaal blank en ook nog eens allemaal van ongeveer dezelfde leeftijd. Het zegt mij dat ik tegen hen wil zeggen: ‘Het is 2015, het is de 21ste eeuw.’ Daar moeten ze zelf maar even over nadenken“, zo laat ze weten.

Bussemaker denkt dat het goed is als Radio 2 hierop wordt aangesproken. “Het is goed om hier een gesprek over te voeren. Stel jezelf eens de vraag: ‘Is dit nu wat past bij 2015?’ Als ze me uitnodigen, kom ik direct.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) is het met haar eens. “Dit is een zeer mannelijk bolwerk. Daar mag wel wat aan diversiteit gedaan worden, ja. Ik ben bang dat ik hier verantwoordelijk voor ben.”

Mag ik iemand nomineren? Ik ben groot fan van Roosmarijn Meijer. Ze zit weliswaar bij 3FM, maar ze kan het team volgens mij prachtig versterken.”

Radio 2-dj Wouter van der Goes vindt het bemoeizuchtig. “Wat een sneu verhaal. Bovendien: wij dj’s zijn ondergeschikt aan Top 2000. Gaat om luisteraars. Daar zitten genoeg vrouwen tussen.

Hij wordt op Twitter aangesproken door NOS-presentatrice Simone Weimans. “Je moet wel ff werken aan de juiste argumenten, want met ‘het gaat om de luisteraars’ gaat het echt niet lukken.

Jullie moeten iets doen met de kritiek. Kan extra leuke radio opleveren. Nodig Bussemaker en andere vrouwen uit.

Zie de foto van het Top 2000-team bij het artikel ‘Gerard Ekdom toegevoegd aan Top 2000-team‘.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen