KRO-NCRV kaapt Daan Nieber weg bij RTL 4

Daan Nieber stopt als presentator van het RTL 4-programma Editie NL. Hij gaat vanaf 2016 programma’s maken voor KRO-NCRV. Dat heeft de omroep zojuist laten weten. Nieber wordt bij KRO-NCRV toegevoegd aan het team van Keuringsdienst van Waarde én hij gaat samen met Katja Schuurman een reisprogramma maken. “Iedereen heeft wel een werk gerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma’s die ik nu bij de KRO-NCRV mag gaan maken“, reageert de presentator.

Hij vervolgt: “Programma’s die zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed zijn, zoals de Keuringsdienst van Waarde. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken.

Taco Rijssemus, media-directeur KRO-NCRV, is blij met de aanwinst: “Ik ben erg blij met de komst van dit nieuwe, jonge en frisse talent. Daan is nieuwsgierig, scherp en altijd uit op een inhoudelijk verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze eigenschappen een waardevolle aanvulling is voor onder andere het huidige team van de Keuringsdienst van Waarde.

Daan Nieber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Daarna ging hij aan de slag bij onder andere IDTV, AT5 en Veronica. In 2010 stond hij aan de wieg van PowNews. Hij heeft daar twee jaar als verslaggever gewerkt. In 2014 maakt hij de stap naar RTL 4, waar hij dagelijks Editie NL presenteert.

KRO-NCRV kondigde gisteren al aan dat ze Marlijn Weerdenburg heeft aangenomen. Zij is de hoofdrolspeelster van de SBS 6-serie Danni Lowinski.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen