Jean-Pierre miste Hannover-verslag op prime time

Jean-Pierre Geelen, tv-kenner van de Volkskrant, vindt het verbazingwekkend dat er na het Achtuurjournaal nergens een tv-verslag van de gebeurtenissen in Hannover te zien was. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Het stadion van Hannover werd ontruimd vanwege een ‘concrete dreiging’, waardoor de wedstrijd Duitsland – Nederland niet doorging. “Ik ben van 20.15 tot 21.00 uur langs alle kanalen gaan zappen, maar het was lastig zoeken naar nieuwe informatie“, aldus Geelen.

Geelen ergerde zich eraan. “Dan wreekt zich een beetje dat we na het Journaal geen actualiteitenrubriek meer hebben. We hebben wel Brandpunt, maar dat is van tevoren opgenomen en kan kennelijk niet inspelen op zo’n situatie.”

En dat terwijl er zo veel Nederlandse journalisten in Hannover waren, aldus Geelen. “Wat is er makkelijker dan live overschakelen? Bijvoorbeeld bij SBS 6, die de wedstrijd zou uitzenden. Ze hadden wel een ingelaste uitzending van Hart van Nederland, waarin ze een paar minuten lang een update brachten, maar daarna gingen ze over op een speelfilm.”

Ik heb geen behoefte aan hitsige, paniekerige verslaggeving. In mijn ogen – zeker bij zo’n gebeurtenis – zou het mogelijk moeten zijn om vrij nuchter verslag te doen van wat er gaande is. Ik vond het toch vreemd om om 20.30 uur Opsporing Verzocht voorgeschoteld te krijgen en geen woord meer over de paniek die er toch even was.”

Ik had vooral het idee dat het niet zo zeer een weloverwogen beslissing was, maar dat er paniekvoetbal was bij de omroepen.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen