‘Arie, neem je moslima’s eens mee naar Molenbeek!’

Foto: NOSDe media kruipen te vaak in de rol van de gedachtepolitie. Een recent voorbeeld is de Arie Boomsma-show Van Hagelslag Naar Halal, die gisteren begon. Dat heeft mediakenner Marianne Zwagerman gezegd op Radio 1. Kritische geluiden over de islam worden volgens haar vaak weggedrukt door de media. “Nu heb je weer dat programma van Arie Boomsma. Dan gaat het weer om dat we begrip moeten hebben voor allerlei mensen die radicaliseren of zich in elk geval bekeren tot de islam.

Boomsma trekt in zijn moslimashow met drie bekeerde moslima’s en hun moeders dwars door Jordanië in de hoop de band tussen moeder en dochter te herstellen.

Terwijl de kerken in ons land steeds minder bezocht worden, bekeren elk jaar weer honderden Nederlanders zich tot de islam. Dat leidt tot onbegrip“, vertelde de presentator aan zijn kijkers.

Dat onbegrip wil Boomsma wegnemen tijdens een sprookjesachtige reis. “Ze gaan met die meisjes de woestijn in en naar Jordanië. Ik had liever gezien dat ze naar moeders in Molenbeek gaan, die al de vingerkootjes van hun kinderen hebben mogen terugkrijgen, om daar eens te kijken wat er gebeurt“, aldus Zwagerman.

De mediacriticus wordt moe van al dat geknuffel op tv. “Media moeten eens in de spiegel kijken en zich afvragen wat ze eigenlijk hebben bereikt met het wegduwen van kritische geluiden. Er is geen enkele vorm van zelfinzicht. Ze gaan er tot de dag van vandaag nog steeds mee door.

Ik vind dat er nog steeds veel te weinig aandacht is voor het kritische geluid. Mensen die met het kritische geluid komen – of het nou Wilders is of Pim Fortuyn – ze worden niet gehoord.

Tot slot laat Zwagerman nog weten zich mateloos te ergeren aan de column die Boomsma heeft geschreven over Wilders. “Dat badinerende toontje, alsof hij tegen een 12 jarige crimineel praat. Getver de getver de getver.

Lees ook: René van der Gijp: ‘Wat een lul is Arie Boomsma, hè?’ en Arie Boomsma vergelijkt Geert Wilders met Adolf Hitler

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen