Arie Boomsma vreest felle reacties op moslimashow

Arie Boomsma rekent erop dat de eerste aflevering van zijn programma Van Hagelslag Naar Halal vanavond een hoop negatieve reacties zal opwekken bij tv-kijkend Nederland. Dat zegt de presentator vandaag in De Telegraaf. In de KRO-NCRV-reeks probeert hij de band te herstellen tussen bekeerde moslima’s en hun moeders. “Ik denk dat we het flink voor onze kiezen gaan krijgen. Mensen zijn nu eenmaal heel fel op alles wat ook maar een beetje met de islam te maken heeft.

Boomsma hoopt dat de kandidaten niet te hard worden aangepakt. “Ik hoop dat de kritiek zich niet te veel richt op de deelnemers. We hebben hen op het hart gedrukt: lees op de avond zelf niets op Twitter of Facebook. En reageer al helemaal nergens op.”

De kandidaten is geadviseerd om mensen om zich heen te zoeken die wél positief zijn. “De psycholoog die betrokken was bij het hele project, staat ook nu voor hen klaar.”

Veel tips heb ik ook aan deelnemers van andere programma’s gegeven. Maar eerlijk gezegd maak ik me over deze groep meer zorgen dan normaal.”

De moslimashow is om 21.20 uur te zien op NPO 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen