‘RTL Boulevard gaat uitzenden vanuit hotel’

RTL Boulevard gaat Studio 14 in Hilversum inruilen voor Hotel American op het Amsterdamse Leidseplein. Dat melden bronnen aan vaksite Spreekbuis. Een verhuizing van de rustige Hilversumse studio naar het drukke Amsterdamse hotel zou RTL Boulevard een urgentere uitstraling kunnen geven. Hotel American was gedurende het eerste seizoen de uitzendlocatie van RTL Late Night, maar het hotel had te veel overlast van het studiopubliek. Boulevard heeft geen studiopubliek.

Het American Hotel ligt om de hoek bij het DeLaMar-theater, waar veel producties van RTL Boulevard-ster Albert Verlinde te zien zijn.

Blue Circle, de producent van RTL Boulevard, verlaat Hilversum in december. Het mediabedrijf verhuist naar Amsterdam Zuidoost.

RTL Late Night, een andere productie van Blue Circle, zendt sinds het vertrek uit Hotel American uit vanuit het hotel NH Schiller op het andere grote uitgaansplein van Amsterdam: het Rembrandtplein.

Hilversum is al lang niet meer de enige mediastad van het land. Veel tv-bedrijven, waaronder Endemol, Warner Bros en SBS, zitten in Amsterdam. RTL tekende in 2011 een tienjarig huurcontract met het Media Park in Hilversum.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen