BNN vindt lage kijkcijfers Freestyle Games ‘heel zuur’

BNN baalt ervan dat The Freestyle Games met Jan Versteegh en Geraldine Kemper zo weinig kijkers trekt. Dat laat de omroep vandaag weten in Volkskrant. Met de productie van Blue Circle hoopte BNN-VARA flink wat kijkers te bekoren, maar dat lukt nauwelijks: afgelopen maandag keken er slechts 101.000 mensen naar de halve finale. “Heel zuur“, zegt Gerke Nauta, hoofd infotainment bij BNN-VARA. “Misschien hadden we eerst op internet moeten beginnen, om een community op te bouwen.

Het is ook lastig om succes te hebben op NPO 3, aldus Nauta. “Sinds De Wereld Draait Door en de Champions League zijn verhuisd, missen we een anker. Je trekt alleen nog kijkers die kiezen voor NPO 3.”

Nauta denkt dat The Freestyle Games niet per se is geflopt omdat jongeren weinig tv kijken, maar meer omdat het onderwerp – freestyle sporten – te weinig mensen aanspreekt. “Urban sport is populair, maar in een vrij kleine groep.

We hebben het niet gelikt gepresenteerd, om geloofwaardig te blijven in de scene. Het gevolg is dat we een nichepubliek trekken.”

Volgens Nauta zijn er gelukkig ook genoeg NPO-titels die wél veel jonge kijkers trekken, zoals Streetlab. “Jongeren bereiken is niet eenvoudig. Met Proefkonijnen is dat bijvoorbeeld ook goed gelukt.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen