‘Waarom neemt Humberto het op voor Lil’ Kleine?!’

Humberto Tan heeft maandagavond tijdens de uitzending van RTL Late Night een stortvloed aan kritiek over zich heen gekregen op Twitter. Dat is te lezen op het sociale medium. Tan ontving aan zijn tafel de brutale rapper Lil’ Kleine, die dit weekend werd verhoord door de Hilversumse politie omdat hij zijn publiek vol jonge kinderen opriep om hun middelvinger op te steken voor ‘politie, justitie, SBS 6 en RTL Boulevard’. De presentator sprong volledig in de bres voor de rapper.

De presentator vindt het ongelooflijk dat de rapper om deze reden verhoord is en liet aan de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes, die een telefonisch reactie gaf, ‘verbaasd’ te zijn.

Lil’Kleine ging ook in gesprek met Broertjes en gedroeg zich zeer onbeleefd. Zo noemde hij de burgemeester ‘Pietertje’, maar Tan greep niet in.

Aan tafel liet alleen een psycholoog zich kritisch uit over Lil’Kleine. Hij zette hem neer als relschopper, maar daar wilde Tan niet van horen: “Nee, de vraag is of het terecht is dat je op basis van een uitspraak gearresteerd wordt.

Twitter

Op Twitter regende het kritieken. “Sorry Humberto maar gisteren avond kreeg Lil’ Kleine te veel aandacht, zijn gedrag is respectloos“, twittert André.

Wat een engerd die Lil’ Kleine, en dan op het laatst nog heel klef een hug met Humberto. Bah!“, deelt Do. En Loek: “Humberto wilde scoren met zijn show dat was duidelijk maar einde van de uitzending durfde hij de kleine rapper niet te corrigeren.

Jeannette vindt dat Tan had moeten ingrijpen. “Respectloos gastje die Lil’ Kleine… Bijdehand gastje en Humberto liet hem gewoon gaan… Burgemeester Ppietertje noemen.

Ook Sander is teleurgesteld in de talkshowhost. “Pietertje? Wie denkt dat kleine, arrogante, domme rappertje wel niet wie hij is? Humberto’s reactie onbegrijpelijk…

Richard: “Ben erg verbaasd over het niveau van Humberto Tan en die kleine rapper. Wat tenenkrommend slecht zeg! #respectloos #kansloos.

En Lorenzo: “Wat valt Humberto Tan verschrikkelijk door de mand. Kritiekloos gedweep met asociaal sujet ‘Lil’Kleine’. Had hem hoger zitten.

Jeetje, noemde Lil’ Kleine de burgemeester van Hilversum nou echt Pietertje? En neemt Humberto het nou voor hem op?“, besluit Michelle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen