Radiozenders opgelucht: geen veiling FM-frequenties

Foto: Inge WiedijkDe Nederlandse commerciële radiozenders kunnen opgelucht ademhalen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft besloten om de vergunningen voor FM-frequenties met vijf jaar verlengen tot 2022. Dat heeft het ministerie laten weten. Dave Minneboo, de programmadirecteur van ’s lands grootste zender Radio 538, is blij. “FM frequenties verlengd en Radio 538 scoort hoogste marktaandeel in 10 jaar! Proost. Topdag“, laat de radiobaas weten op Twitter.

Ook Sky Radio-manager Dennis Kuzee is enthousiast. “We blijven dus tot 2022 op 101 FM!

Kamp kondigde enkele maanden geleden aan dat hij in 2017 na veertien jaar weer een nieuwe FM-veiling wilde organiseren, waardoor radiozenders opnieuw zouden moeten strijden om een FM-frequentie.

Een FM-frequentie zou radiozenders flink veel geld kosten. Ook lopen zij bij een veiling het risico dat ze hun vertrouwde frequentie verliezen. Een veiling zou kleine zenders als BNR de kop kunnen kosten.

Eigenlijk zou er in 2013 al een nieuwe veiling plaatsvinden, maar Kamp koos toen voor verlenging van de frequenties, in ruil voor investeringen in digitale radio (DAB+).

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen