De Mol wil 2 miljoen kijkers voor Dance Dance Dance

John de Mol hoopt dat zijn productie Dance Dance Dance naar 2 miljoen kijkers groeit. Dat heeft de mediatycoon gezegd in RTL Boulevard. Dance Dance Dance is RTL 4’s belangrijkste nieuwe tv-project van dit seizoen. De zenderleiding mikte op The Voice-achtige kijkcijfers, maar die bleven vorige week uit: er keken 1,4 miljoen mensen. De Mol hoopt dat er vanavond meer mensen kijken. “Bij dit soort grote programma’s vind ik eigenlijk stiekem dat je toch moet proberen richting die 2 miljoen te gaan.

Er is een spectaculaire kijkcijferstijging nodig om de 2 miljoen-grens te bereiken. “Maar goed, we hebben nog zes weken te gaan, dus misschien halen we het wel“, aldus De Mol.

De Mol wil met Dance Dance Dance opnieuw de wereld veroveren. “Dit is echt weer zo’n project geweest waar ik van de eerste seconde tot en met de montage en het geluid bij geweest ben.”

Het programma ziet er gelikt uit, vindt hij. “Ik vind het resultaat echt fantastisch. Vriend en vijand – zelfs de meest zure recensenten in Nederland – waren lovend over dit programma.”

RTL 4 bracht eerder deze week als promotiestuntje naar buiten dat Dance Dance Dance alsnog de 2 miljoen-grens heeft gepasseerd, omdat 600.000 mensen zouden hebben gekeken via het videoplatform RTL XL. Die cijfers zijn niet openbaar. Het is dan ook niet duidelijk of het gaat om views van fragmenten of van de hele uitzending.

Volgens de Stichting KijkOnderzoek hebben ‘slechts’ 123.000 mensen tot een week na de oorspronkelijke uitzending uitgesteld gekeken naar Dance Dance Dance. Dat rijmt geenszins met de cijfers die RTL naar buiten heeft gebracht.

Waar Dance Dance Dance RTL 4’s meest prestigieuze nieuwe tv-project van het najaar is, is het paradepaardje van SBS 6 de show K3 Zoekt K3. Ook dat programma scoort beneden verwachting, met gisteren ruim 900.000 kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen