BNN-VARA mag series aan Netflix verkopen

Foto: SBSBNN-VARA mag van het Commissariaat voor de Media zijn series Van God Los, Feuten en Smeris in licentie geven aan Netflix. Dat bevestigt de mediawaakhond vandaag in het NRC. De producent van de drie series, Pupkin, lijkt het een mooie manier om wat extra geld te verdienen aan de series, maar de kans dat de NPO toestemming geeft is klein. “Het is het voor ons niet logisch mooie producties weg te zetten bij derden die zo publiek en inkomsten naar zich toe halen”, zegt een woordvoerder in de krant.

De NPO ziet het in eerste instantie niet zitten om toestemming te geven, omdat het zelf ook een on demand-dienst heeft. “Zo neemt de aantrekkelijkheid van het eigen NPO on-demand kanaal af.

De NPO is de laatste partij die over de streep getrokken moet worden. “Netflix heeft een voorstel opgesteld en dat heeft BNN-VARA voorgelegd aan het Commissariaat”, zegt Sander van Meurs van producent Pupkin.

Van Meurs stuurt graag een factuur naar Netflix. “Het is van belang dat we titels kunnen exploiteren om te kunnen blijven investeren in nieuwe projecten. Nu zijn die series nergens meer te zien.

Het Commissariaat heeft er in elk geval geen probleem mee. Die spreekt van een nevenactiviteit die ‘ertoe kan leiden dat de gebruiker zich meer dan daarvoor betrokken gaat voelen bij BNN-VARA’.

Maar nu is de NPO aan de beurt. Die gaat toetsen of het in licentie geven van de series ‘schadelijk kan zijn voor de positie van de publieke omroep in zijn geheel’.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen