Roelof Hemmen vindt critici hypocriet

Foto: RTLRoelof Hemmen vindt de meeste mensen die negatief reageren op zijn coming-out als jager erg hypocriet. Dat heeft hij laten weten in Jinek. Hemmen doodt dieren om ze op te eten, maar dat wekt bij veel mensen weerstand op, blijkt uit reacties op internet. “In heel veel gevallen is dat heel hypocriet. Ik gun iedereen het recht om het niet met mij eens te zijn. Iemand kan het daar niet mee eens zijn, maar ik zie ook dat weinig mensen moeite doen om zich hierin te verdiepen.”

Uiteindelijk eten heel veel mensen vlees en daarvoor zijn ook dieren gedood, aldus Hemmen. “Denk daar aan als je je biefstukje of varkenslapje eet. Daar is ook een dier voor gestorven en die had een waardelozer leven dan de reebok die ik schiet“, zegt hij. “Die kiloknaller kun je gewoon gedachteloos kopen, maar in de jacht is niets gedachteloos.

Hemmen jaagt niet omdat hij ervan geniet om wezens te doden. “Ik wil jagen om een dier op te eten. Zo simpel is het. Ik wil vlees eten. Ik vind ten diepste dat als je vlees wil eten, er iets moet sterven, en ik ben bereid om dat te doen. Jacht is iets wat mensen al verschrikkelijk lang doen.”

Een jacht is voor mij iets wat je heel zorgvuldig doet met veel respect voor de natuur en de dieren. Ik schiet heel vaak ook niet. Het dier moet precies goed staan: het moet het goede dier zijn op het goede moment.”

Overigens wil Hemmen niet spreken van zijn coming-out als jager. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt. Het was ook geen bekentenis. Ik heb er eerder over gesproken en vertel het wel vaker. Het is niets om me voor te schamen.”

Hemmen deed zijn bekentenis in een tijd dat er erg veel controverse is rondom de plezierjacht.

Lees alle artikelen over Roelof Hemmen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen