Marc van der Linden geeft dj Tim Klijn veeg uit pan

Foto: NCRVMarc van der Linden heeft Radio 10-dj Tim Klijn een flinke veeg uit de pan gegeven. Dat was vanochtend te horen op de radiozender. Klijn belde Van der Linden om te vragen ‘hoe het toch kan dat alle Oranje-kinderen naar het gymnasium gaan’. “En daar hebben jullie zelf onderzoek voor gedaan of zo?“, vroeg de royalty-expert. “Ik moet er wel een beetje om lachen. Je doet geen onderzoek, maar besluit maar gewoon dat alle Oranje-kinderen naar het gymnasium zijn gegaan.

De radio-dj kon niet anders dan bekennen dat zijn bewering uit de lucht gegrepen is. “We hebben er geen onderzoek naar gedaan, maar je zult nooit eens horen van: nou, onze kroonprinses gaat naar het vmbo“, aldus Klijn.

Van der Linden heeft daar geen begrip voor. “Amalia is het oudste prinsesje dat we hebben. Voor de prins of prinses die voor haar naar het voortgezet onderwijs ging, moet je kijken naar de generatie van Willem-Alexander. Die zijn niet allemaal naar het gymnasium gegaan. Het is iets wat kennelijk in jullie hoofden is gaan leven.

De Oranje-kenner vindt het kwalijk dat Klijn suggereert dat Amalia ‘automatisch’ op het gymnasium terecht is gekomen. “Dat insinueren jullie. Hoe zou dat dan voor zo’n kind zijn? Er zitten 30 andere leerlingen bij en minimaal 10 leraren. Zij zouden dan allemaal zien dat het kind dat niet kan en dus allemaal in het complot zitten dat jullie bedacht hebben. Dat zou toch niet werken in deze tijd?

Het is niet aardig voor Amalia. Dat meisje heeft heel erg haar best gedaan op school en zij krijgt dan twee mannen van Radio 10 die zeggen: ‘Die prinsesjes worden allemaal op het gymnasium weggeduwd.’”

Het zit mij niet dwars, maar ik vraag mij toch af hoe twee redelijk intelligente mannen überhaupt op zo’n gedachte kunnen komen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen