RTL 4-show Nance blijft in lift omhoog

Nance Coolen eigent zich opnieuw een groter stuk van de vrijdagse tv-taart toe met haar show Staatsloterij: Puur Geluk op RTL 4. De derde aflevering scoorde gisteren 820.000 kijkers en 20 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Door de hitte buiten ziet Coolen het absolute aantal kijkers van haar show voor de tweede week op rij dalen, maar het marktaandeel juist stijgen: van 1 miljoen naar 882.000 naar 820.000 kijkers en van 17 naar 18 naar 20 procent.

In het hoogseizoen wordt één miljoen kijkers als het absolute minimum gezien voor een groot studioprogramma op een grote zender, maar als de mussen van het dak vallen, daalt die minimumgrens.

De show van Nance was de grote winnaar tussen half negen en half tien. In het tweede uur, van half tien tot half elf, moest ze het programma Gewoon Jaap Buijs op NPO 1 voor laten gaan. Daar keken 924.000 mensen (21 procent) naar.

Al met al droeg Coolen voor een belangrijk deel bij aan het avondgemiddelde van RTL 4, dat uitkwam op dik 17 procent. De presentatrice zat daar 2,5 procentpunt boven.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen