NPO 3 zet homoserie vier dagen lang op prime time

De vierdelige Engelse dramaserie Cucumber over het wel en wee van een groep homo’s in het bruisende Britse Manchester is deze maand vier avonden achter elkaar te zien op prime time bij NPO 3. De eerste aflevering is op maandag 27 juli om 21.00 uur. Dat heeft de VPRO laten weten. De serie van regisseur Russell T. Davies, die ook de bekende homoserie Queer as Folk maakte, begint met de relatiebreuk tussen twee mannen, de 36-jarige Henry en zijn vriend Lance.

Een rampzalige date-night – iets met een trio, twee politiewagens en Boney-M – verandert het leven van Henry voorgoed. Lance ontmoet al snel de mysterieuze Daniel en Henry trekt in bij twee jonge mannen, de 24-jarige Freddie en 19-jarige Dean. Staat een generatiekloof de vriendschap in de weg?

Cleo, de zus van Henry, maakt zich zorgen hoe zijn leven alle kanten op slingert en Cliff, een gevaarlijke vriend uit het verleden, ligt op de loer. Henry moet snel schakelen tussen zijn oude vrienden, nieuwe vrienden en familie.

Parallel aan deze serie is vanaf 27 juli op NPO3.nl en op vpro.nl de serie Banana te zien. “Acht losse verhalen met personages uit Cucumber en ’50 shades of gay’ en meer.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen