NPO 3 doopt jaarlijkse themaweek TV Lab om tot 3Lab

Foto: NPOTV Lab, de jaarlijkse themaweek waarin nieuwe tv-formats worden uitgetest op NPO 3, gaat deze zomer verder als 3Lab. Dat heeft het tv-station bekendgemaakt. De ‘week van het experiment’ begon in 2009 op NPO 3, maar leek na de editie van vorig jaar flink in gevaar. Zenderbaas Suzanne Kunzeler kortte de themaweek in van vijf tot drie dagen, vanwege tegenvallende kijkcijfers. Nu gaat NPO 3 weer vol vooruit met vijf dagen experimentele tv: van 10 tot en met 14 augustus.

Gedurende deze vijf dagen zijn op prime time, om precies te zijn tussen 20.40 en 22.15 uur, steeds nieuwe programma’s te zien. “De programma’s zijn veelal gemaakt door jonge makers of met input van jongeren en er zit vooral veel humor in dit jaar“, legt een woordvoerster van NPO 3 uit.

Een voorbeeld is de dagelijkse komische sketch Rundfunk van KRO-NCRV, en heel veel afleveringen van 24 seconde met… (VARA) en Dip (BNN). “De Green Room is er ook weer met veel interactie met het publiek via social media en online.”

NPO heeft 3Lab al gelanceerd op internet. Op npo3lab.nl hebben jonge videomakers al een podium om hun werk tentoon te stellen.

De precieze programmering maakt NPO 3 op een later moment bekend.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen