Muziekfeest maakt plaats voor Gewoon Jaap Buijs

Foto: Nick van OrmondtDe seizoenspremière van Muziekfeest op het Plein maakt vrijdagavond plaats voor de eenmalige televisiespecial Gewoon Jaap Buijs. Dat heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt. De tv-special wordt uitgezonden in verband met het overlijden van artiestenmanager Jaap Buijs, die bekend werd door zijn optredens in de TROS-soap Gewoon Jan Smit. “In Gewoon Jaap Buijs is te zien hoe Jan Smit samen met Jaap terugblikt op hun intensieve samenwerking en hun bijzondere vriendschap.

Buijs is volgens AvroTros ‘van enorme waarde’ geweest voor de Nederlandse muziekwereld. “Op geheel eigen wijze heeft hij Nederlandse muziek toegankelijk gemaakt en stond hij aan de wieg van het succes van vele artiesten.”

Hij verdient dan ook een passend tv-afscheid, aldus de omroep. “Wij kijken terug op een groot man die veel heeft betekend voor AvroTros en veel van haar programma’s. AvroTros brengt hiermee een eerbetoon aan een bijzondere man en unieke manager.”

Sterren Muziekfeest op het Plein vervalt hiermee en begint een week later, op vrijdag 10 juli. Deze eerste aflevering wordt niet door Jan Smit, maar door vervanger Frans Duijts gepresenteerd.

Gewoon Jaap Buijs is vrijdag om 21.30 uur te zien op NPO 1, direct na Flikken Maastricht.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen