Jopie Parlevliet Show: geen flop, maar ook geen tv-hit

Richard Groenendijk trok zaterdagavond met alweer de vijfde aflevering van De Jopie Parlevliet Show 608.000 kijkers naar RTL 4. Daarmee behaalde hij ruim 15 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Groenendijk wist met zijn talkshow niet te winnen van de herhaling van Ik Vertrek op NPO 1, dat uitkwam op 895.000 kijkers en 23 procent marktaandeel. De kijker verkiest dus een heruitzending boven de nieuwe show van Groenendijk.

De cabaretier begon eind mei met zijn talkshow en zei toen te hopen op minstens 850.000 kijkers. Dat werden er 927.000, goed voor een voor RTL 4 voorzichtige 16 procent marktaandeel.

Dat aantal kijkers heeft hij daarna, mede door het mooie weer, niet meer gehaald. De afgelopen weken zit hij net boven de 600.000 kijkers. Qua marktaandeel scoorde hij gisteren ongeveer even goed als met de eerste aflevering eind mei.

De show van Groenendijk is geen flop te noemen. Het was gisteren zelfs het succesvolste programma van RTL 4, hoewel dat meer zegt over de overige behaalde scores. RTL 4 scoorde met 12 procent ver onder zijn eigen gemiddelde en diep in de schaduw van NPO 1 (21 procent).

Toch is De Jopie Parlevliet ook zeker geen zaterdagavondhit te noemen. Zo werd het programma gisteren niet alleen verslagen door een herhaling, maar scoorde het ook iets onder het laatste weekgemiddelde van RTL 4.

Volgende week is de zesde aflevering van De Jopie Parlevliet Show te zien. Een eventueel tweede seizoen ligt er met deze cijfers in elk geval niet dik bovenop.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen