Bizar uitzendschema kost Ranking the Stars kijkers

NPO 3 doet er alles aan om het huidige seizoen van Ranking the Stars op een zo onnavolgbaar mogelijke manier uit te zenden. De kijker snapt er niets van en haakt massaal af. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De nieuwe Ranking the Stars-serie begon op zondag 12 juli en de tweede aflevering was afgelopen zondag (19 juli) te zien. Deze afleveringen werden afgelopen maandag en dinsdag herhaald, terwijl woensdag juist de gloednieuwe, derde aflevering werd uitgezonden.

De kijkers van Ranking the Stars zijn een wekelijks ritme gewend en haken dus massaal af. Na 666.000 kijkers (10 procent) voor de seizoensopener en 614.000 kijkers (11 procent) voor aflevering twee, keken er woensdag nog maar 320.000 kijkers (6 procent) naar aflevering drie.

De vierde en vijfde aflevering van Ranking the Stars worden vanavond (donderdag) en vrijdag uitgezonden. Aankomende zondag wordt het wekelijks ritme hervat met de herhaling van aflevering drie. Op 2 en 9 augustus volgen de herhalingen van aflevering vier en vijf.

De zesde, zevende en achtste aflevering worden op 16, 23 en 30 augustus uitgezonden. Tussen de vijfde en zesde aflevering zit dus ruim drie weken.

BNN heeft er een dagtaak aan om op sociale media duidelijkheid te scheppen over de uitzenddata van Ranking the Stars. De omroep vindt het schema zelf ook ‘best raar’.

Volgens BNN is de uitzendvolgorde zo raar, omdat NPO 3 deze week in het teken staat van humor. De zender vond het daarom leuk om elke werkdag Ranking the Stars uit te zenden. Er is gekozen voor twee herhalingen en drie nieuwe afleveringen.

Het lijkt handiger om Ranking the Stars ‘on demand’ te kijken. De internetkijker moet wel goed opletten, want de NPO 3-site heeft de herhalingen van maandag en dinsdag tussen de nieuwe afleveringen gezet.

NPO 3 wordt sinds vorig jaar geleid door Suzanne Kunzeler. Zij heeft ook groen licht gegeven voor NPO 3’s nieuwste geldverslindende soapdrama 4JIM.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen