Zanger Albert West (65) overleden

Albert West is vanochtend om vijf uur in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij is 65 jaar geworden. Dat heeft zijn management Jan Vis bekendgemaakt. Een fietsongeluk, dat afgelopen 27 mei plaatsvond, is West fataal geworden. Zijn manager Brigitte Vis is ontdaan door het treurige nieuws. “Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten…”, vertelt ze, waaraan ze toevoegt dat West die droom helaas nooit heeft mogen voltooien.

In december 2012 raakte Albert eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct. Maar met zijn positieve energie onderdrukte hij zijn fysieke beperkingen en bleef hij knokken voor een comeback.

Bij het krieken van de dag, juist terwijl de vogels rond het St. Elisabeth Ziekenhuis met hun eerste lied begonnen, sloot onze Appie, die grote hits scoorde als ‘Cha-La-La I Need You’, ‘Give A Little Love’ en ‘Amarillo’, daar voorgoed de ogen“, aldus Jan Vis.

Hij laat echtgenote Joke, dochter Josine, schoonzoon Joep Eijkens en drie kleinkinderen Femke (11), Nienke (9) en Liselotte (5) achter.

Albert Verlinde vertelde deze week in RTL Boulevard ontdaan te zijn door het ongeluk van West. De twee kennen elkaar al geruime tijd.

West deed in 2009 mee aan de TROS-show De Beste Zangers van Nederland.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen