Quinsy Gario: ‘Henny Huisman is een pestkop’

Quinsy Gario, de initiatiefnemer van de actie ‘Zwarte Piet is racisme’, is verbolgen over uitspraken die Henny Huisman heeft gedaan in Nieuwe Revu. Dat laat hij blijken op Twitter. Huisman provoceerde racisme-bestrijder Sylvana Simons door haar gefrustreerd te noemen en moedwillig de door haar gehate term ‘zwartjes’ te gebruiken. “Ik neem afstand van de uren waar ik als kind genoot van de Mini Playback Show“, twittert de activist. Daaraan toevoegend: “Henny Huisman is een pestkop.

Gario vindt dat Huisman een verkeerde voorstelling van zaken geeft. “Volledig verdraaien en Sylvana Simons slachtoffergedrag verwijten. En ook nu nog erover doorgaan. Zogenaamd effe punten scoren.

Hij ergert zich er groen en geel aan. “Ook dat zogenaamde lollig doen door niet alleen ‘zwartjes’ te herhalen maar ook zwart bagatelliserend te extreem vaak herhalen.”

Ook Nieuwe Revu gaat hier de mist in, vindt Gario. “Ze zoeken iets om aandacht te trekken om dalende kijk/verkoopcijfers op te krikken. Niemöller kreeg ook ruim baan in Revu.

Gario constateert dat uitspraken zoals Huisman die deed niet veel stof doen opwaaien in Nederland. “Het ding is ook dat zij ermee wegkomen omdat velen hen en hun output actief steunt.

Lees ook:
Sylvana Simons: ‘Henny vond me ook al saai’
Henny Huisman pest Sylvana Simons met ‘zwartjes’

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen