EenVandaag-ster Gijs slaat terug naar Jean-Pierre

Gijs Rademaker (36), het gezicht van het EenVandaag Opiniepanel, kan zich niet vinden in de kritiek die tv-recensent Jean-Pierre Geelen op zijn panel heeft. Dat laat hij weten op Twitter. Rademaker vindt dat de Volkskrant-journalist in het Radio 1-programma De Ochtend wel ‘een héle vreemde weergave’ gaf van het opiniepanel, vertelt hij. “Gelukkig gaven Ton Verlind en Ghislaine Plag het nuancerende tegengas. Jean-Pierre, je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Geelen ‘ergert zich er dood aan’ dat EenVandaag steeds uitpakt met peilingen van het opiniepanel, omdat het volgens hem ‘niets’ zegt.

Ook het programma De Nationale Misdaadmeter, dat werkte met hetzelfde panel, was volgens Geelen waardeloos. De tv-recensent zei op de radio: “Het ging er in dit programma niet om of Nederland veiliger is geworden, maar of we ons veiliger vóelen. Het simpele feit dat mensen zich onveilig voelen, moet dan illustreren dat het ook onveilig is geworden. Wat moet je met die meninkjes en die kennis?

Volgens Rademaker gaat Geelen hier de mist in. “In de Misdaadmeter lieten we JUIST het verschil tussen de misdaadcijfers en veiligheidsbeleving mooi zien, mét uitleg die Jean-Pierre Geelen noemt.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen