Youp van ’t Hek vindt hulp-tv RTL 4 ‘abject’

Foto: Nick van OrmondtYoup van ’t Hek vindt de met hulp-tv doorspekte programmering van RTL 4 abject. Dat laat hij weten in zijn column in NRC. Van ’t Hek drijft de spot met het tv-station, dat volgens hem geld verdient over de rug van ‘randdebielen’. “Wendy van Dijk loopt al jaren te zeulen met zwakzinnige dragonders van 140 kilo die willen afvallen terwijl een miljoen mensen kijken. Grappig dat Wendy getrouwd is met baas van RTL, ene Erland Galjaard, die in een column schreef dat hij dit soort televisie verafschuwt.

Daar blijft RTL’s leedvermaak niet bij, aldus Van ’t Hek. “Gordon ligt wekelijks dubbel om overgangsteefjes met meer tattoos dan hersencellen die er heter dan hun bakvisdochter uit willen zien, terwijl Peter van der Vorst zich een uurtje later liefdevol ontfermt over trillende en huilende verslaafden die hij oh zo graag helpt afkicken. Peter is te goed voor deze wereld.”

En het miljonairsvrouwtje Lieke van Lexmond doolt rond in tokkiehuizen waar zielenpoten tien jaar lang vuilnis verzameld hebben. Moeten we allemaal zien. Is goed voor het Lourdes-gevoel. Dat je buurman gehandicapter is dan jijzelf.”

Nog erger vindt hij de huwelijkstherapieshow van Bastiaan en Tooske Ragas. “RTL doet het voor het geld en dat geven ze daar ruiterlijk toe. Dan blijft het abject, maar zo steekt de wereld in elkaar. Maar bij de NPO en zeker bij die godvrezende Veluwebewoners van de EO verwacht je dat niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen