VARA staat achter enorme salarisverhoging Matthijs

Foto: VARADe VARA staat nog steeds achter de salarisverhoging van Matthijs van Nieuwkerk in 2014. Dat laat de omroep blijken in De Telegraaf. Het salaris van Van Nieuwkerk steeg met 67.623 euro tot 570.591 euro. Volgens de krant een ‘exorbitante verhoging’. “De salarissen van deze presentatoren zijn door de raad van bestuur van de NPO toegestane uitzonderingen, omdat zij met hun programma’s een belangrijke bijdrage leveren aan de publieke omroep“, reageert de VARA.

De VARA wil niet bevestigen dat Van Nieuwkerk dat salaris krijgt, maar zegt wel: “De hoogte van de beloning is door de betreffende presentator voor deze contractperiode overeengekomen met BNN-Vara, in samenspraak met de NPO.”

Van Nieuwkerk is de best betaalde ster van de NPO. Giel Beelen, eveneens van BNN-VARA, staat op twee met een bedrag van 541.564 euro. Hij kreeg een salarisverhoging van 86.000 euro.

De NPO pronkt in een persbericht dat het aantal presentatoren boven de balkenendenorm is gezakt van zeven naar zes, maar benoemt niet dat de twee salarissen samen met ruim 150.000 euro zijn gestegen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen