Ruth Jacott hoeft niet meer naar Songfestival

Ruth Jacott, die in 1993 als zesde eindigde op het Eurovisie Songfestival, wil niet nóg een keer meedoen aan het liedjesfestijn. Dat vertelt de zangeres in weekblad Privé. Jacott vindt één keer genoeg. “Het is voor iedereen verschillend, maar voor mij is één keer voldoende. Anderen willen het twee of drie keer, voor mij zal het nooit meer hetzelfde zijn. Ik vond mijn eerste ervaring het leukst en dat beeld wil ik vasthouden. Ik heb geen behoefte om het succes te herhalen.

Het Songfestival heeft een speciaal plekje in haar hart. “Het Songfestival blijft belangrijk voor me. Ook voordat ik meedeed, keek ik al, als klein meisje zat ik al voor de buis. Ik zal altijd blijven kijken, zeker ook omdat ik heb meegedaan. Het blijft een bijzondere avond.”

Iedereen vindt wel wat van het Songfestival. “Maar dat is juist het leuke aan het Songfestival. Iedereen heeft een andere mening. Het gaat over de jurk, over het liedje zelf, het is eigenlijk nooit goed. Er is altijd wel iets wat we niet goed vinden.

Het Songfestival van dit jaar werd gisteren gewonnen door Zweden.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen