RTL zag Rick Nieman-talkshow niet zitten

Rick Nieman heeft met RTL Nieuws-baas Harm Taselaar gepraat over een journalistieke talkshow, maar dat is niets geworden. Dat vertelt de nieuwslezer dit weekend in de Volkskrant. De gesprekken waren serieus. “We hebben ook nog een proefopname gemaakt. Dat het niks is geworden heeft veel te maken met – ik zal het diplomatiek zeggen – het ambitieniveau en de aanwezige beschikbare middelen. Als je een topprogramma wilt maken, kost dat gewoon bakken met geld.”

Er is wel degelijk geld, meent Nieman. “En er is geld en ik denk wel dat het een succes kan worden, want het is een interessante nichemarkt, maar wat ik wilde was misschien wel… eh, te hoog gegrepen. Begrijp je wat ik bedoel?

Nieman wilde in Nederland een invloedrijke en bepalende nieuwslezer worden, zoals die er in Amerika zijn. “Het klopt dat ik vrij lang Amerikaanse nieuws-anchors als de grote Peter Jennings als ideaalbeeld in mijn hoofd had. Alleen: die hebben we in Nederland niet echt.”

Bij ons speelt het gesprek van de dag zich vooral af in talkshows, weet hij. Toch voelt hij zich niet hun mindere als hij aan tafel zit met iemand als Matthijs van Nieuwkerk of Jeroen Pauw. “Nee, absoluut niet. Dat heb ik sowieso met niemand. Ook niet met de koning.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen