RTL 4 schrapt aflevering Mijn Leven In Puin

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 schrapt de aflevering van het RTL 4-programma Mijn Leven In Puin over Gerhard (60) uit Lunteren, die uitzending met een kort geding wilde voorkomen. Dat heeft de zender laten weten. Gerhard stelt dat hij door Lieke van Lexmond en haar team onder zware druk is gezet om zijn puinhuis rigoureus op te laten ruimen en filmen. Ook zou hij zijn gedwongen om een officiële deelnemersverklaring te tekenen. “Na een gesprek tussen beide partijen is besloten om de aflevering niet uit te zenden.

RTL laat in een reactie weten dat het programma op zeer zorgvuldige manier wordt gemaakt in samenwerking met Altrecht, een GGZ-instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ook wordt alles in overleg met de deelnemers gedaan en is de deelname geheel vrijwillig, stelt het.

Zijn zonen hebben het programma benaderd om hun vader te helpen met de allerbeste bedoelingen. Op grond van de privé-situatie die deze deelnemer op dit moment zo kwetsbaar maakt, verkiest RTL ervoor om deze omstandigheden boven het uitzenden te stellen en laat de aflevering vervallen.

Lieke van Lexmond is dit seizoen nieuw bij Mijn Leven In Puin. Ze is de opvolger van Peter van der Vorst, die het te druk heeft met ander werk.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen