Rick Nieman: ‘Geen tranen in laatste RTL Nieuws’

De kijker van RTL Nieuws hoeft vanavond geen Toine van Peperstraatje te verwachten van Rick Nieman. Dat vertelt de nieuwslezer vandaag in het AD. Na het Half Acht Nieuws vertrekt Nieman na negentien jaar bij RTL Nieuws. Er komen geen tranen, belooft hij. “Haha! Ga er maar niet van uit. Aan de andere kant, mijn vrouw Sacha de Boer wist ook heel zeker dat ze niet emotioneel zou worden in haar laatste uitzending. Dat werd ze tóch. Maar ik? Nee joh, kom op zeg!“, zo vertelt hij.

Nieman staat in de uitzending wel stil bij zijn afscheid. “Ik heb voor mezelf een beschaafd plekje van zo’n 30 seconden gereserveerd om iedereen te bedanken.

De collega’s van Nieman ‘zijn zo ontzettend lief’. “Ik krijg de hele week al wijn, van die speciale biertjes en allemaal omhelzingen. Ik besef nog steeds niet dat ik al die mensen straks niet meer zie.

Héél even heeft Nieman spijt gehad van zijn besluit. “Ik zat laatst op de racefiets toen het me ineens naar de keel greep. ‘Wat heb ik in vredesnaam gedaan?! Dit is een geweldige baan, je verdient toch lekker…’ Het duurde een minuut of 3 en toen was het gevoel weg.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen