Peter R. vindt goede doelen-excuus belachelijk

Peter R. de Vries vindt de suggestie dat Dirk M. de familie van John de Mol zou hebben afgeperst om geld te schenken aan het goede doel, compleet belachelijk. Dat zei hij donderdag in RTL Boulevard. De Vries vindt het ongeloofwaardig. “Het komt natuurlijk een beetje raar over als hij het aan een goed doel zegt te willen geven, terwijl hij er niet voor terugdeinst om Linda en haar kinderen op een enorme manier te bedreigen. Hij hoopt misschien toch dat het publiek hier wat milder over gaat denken.

De misdaadjournalist heeft wel een idee waarom dit motief wordt opgeworpen. “Hij moet voor zichzelf en voor zijn familie kennelijk een beetje verklaren waarom hij deze krankzinnige afpersingsactie heeft gedaan. Dan klinkt het aardig als je het niet voor jezelf deed, maar je het aan een goed doel wilde geven.

Toch is De Vries niet overtuigd. “Hij probeert zichzelf af te schilderen als Robin Hood, maar dat gaat niet lukken. Ik neem dit niet al te serieus.

De Vries weet als vertrouweling van John de Mol precies wat er in deze zaak gebeurd is. “In één van de brieven rept hij er inderdaad over dat hij geld wil besteden aan projecten in Vietnam. Dat meldt hij zijdelings.”

Maar ik wil hier wel benadrukken dat daar in alle andere brieven, en dat zijn er heel wat geweest in 13 maanden, geen sprake van is.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen